Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote, tavuk sotenin vazgeçilmez bir diğer malzemesi de mantardır. Mantarın tavuklara kattığı lezzetin yanında, tüm malzemenin birleşimiyle yüksek besin değerine sahip bir yemeğin ortaya çıkmasını sağlar. Yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Mantarlı tavuk sotenin yanına mevsim salata ve pirinç pilavı çok yakışır. Vaktiniz kısıtlıysa, bu tarifi yaparak menünüzü kolayca oluşturabilirsiniz.
Üstelik diyet içine uygun bir tariftir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Mantarlı Tavuk Sote İçin Malzemeleri

  • 500 gram tavuk pirzola
  • 400 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Mantarlı Tavuk Sote Üzeri için

  • Birkaç sap maydanoz

Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?


Mantarlı tavuk sote yapımı için öncelikli olarak tavukların fazla yağları ve derileri ayıklanır. Tavuk seçimi tercihe göre değiştirilebilir. Tavuğun göğüs kısmı kuşbaşı ya da jülyen doğranarak da kullanılabilir. Duru su ile iyice yıkanır ve sularının süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Tavuğun süzülme işlemi esnasında diğer malzemelerin hazırlıkları yapılır. İlk olarak mantar hazırlığı yapılır. Mantarların üzerindeki ince zar soyulur dörde bölünür. Mantarlar tercihe göre ince dilimler halinde de doğranabilir. Diğer malzemeler hazırlanırken mantarların beyazlaması için limonlu suda bekletilir.
Kırmızı ve yeşil biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır. Biberler boylamasına kesilerek yarım ay şeklinde parmak kalınlığında doğranır. Domateslerin kabukları soyularak küp-küp doğranır. Sarımsakların kabukları soyularak ince ince kıyılır.

Mantarlı tavuk sote yapımı için yapışmaz ve biraz derince bir tava tercih edilmelidir. Tavanın içine biraz sıvı yağ eklenerek tava ocağa alınır. Yağ iyice kızdıktan sonra süzülen tavuklar yüksek ateşte mühürlenir. Daha sonra ocağın altı hafif kısılarak tavukların içerisine önce sarımsaklar daha sonra da suları süzülmüş mantarlar eklenir. Tavuklar ve mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra tavaya biberler ilave edilir. Tüm malzemeler birlikte sotelendikten sonra tuz ve baharatlar eklenir. Küp şeklinde doğranmış domatesler tavukların üzerine dizilerek tüm malzemeler pişmeye bırakılır. Domatesler suyunu çekene kadar pişirme işlemine devam edilir. Mantarlı tavuk sote piştikten sonra ocaktan alınır ve dinlenmesi için beklenir. Servis tabağına alınan mantarlı tavuk sotenin üzeri ayıklanmış ve ince kıyılmış maydanozlar ile süslenerek sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 04:08:02
Mantarlı Tavuk Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantarlı Tavuk Sote Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantarlı Tavuk Sote"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024