Muzlu Tavuk Göğsü

Muzlu tavuk göğsü; Tavuk göğsü en çok sevilen sütlü tatlılar arasında yer almaktadır. Yediden yetmişe herkesin severek yediği bir lezzettir. Acil gelen misafirlere sunum yapmak için de iyi bir alternatiftir. Üstelik çok lezzetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça da pratik bir tatlıdır. Çocuklarımızın da severek yedikleri kalsiyumu bol bir tatlıdır.
Tavuk göğsü tatlıyı çeşitli meyveler ve yemişlerle birbirinden lezzetli tatlar ortaya çıkartabiliriz. Örneğin cevizli tavuk göğsü, muzlu tavuk göğsü gibi. Üstelik muzlu tavuk göğsünü dilersek rulo şeklinde sarıp enfes bir görünüm kazandırırken dilersek tepsiye serip dilimler halinde keserek de servis yapabiliriz. Özellikle çalışan bayanların acil gelen misafirlerine kolaylıkla hazırlayabilecekleri bu enfes tatlının tarifini sizlerle paylaşıyorum denediğiniz de mükemmel bir sonuç alacaksınız ve asla vazgeçemediğiniz tatlılar arasında yerini alacaktır. Dilerseniz sizlerle paylaştığım tarife uyarak enfes muzlu tavuk göğsü hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Muzlu tavuk göğsü için gerekli malzemeler

  • 1 litre süt,
  • 4 yemek kaşığı un,
  • 8 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 paket vanilya,
  • 2-3 adet damla sakızı veya bir adet damla sakızlı sakız,
  • 100 gram margarin,
  • 2 adet muz,

Üzeri için

  • 2 adet muz,
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • Muzlar kararmaması için bir paket sade jöle,

Nasıl Yapılır?


Öncelikle derin bir tencereye un, nişasta, vanilya ve toz şekeri koyuyoruz.
Üzerine bir litre sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sütü ilave ederken karıştırmaya devam ediyoruz ki topaklanma olmasın. Daha sonra ocağın altını yakıp tencereyi üzerine kokuyoruz. Tavuk göğsü kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra kaynayan tavuk göğsünün içerisine damla sakızını ve margarini ekleyip bir miktar daha karıştırıyoruz. Kıvam alan tavuk göğsünü ocaktan indirip bir kenara alıyoruz. Ardından iki adet muzu çatal yardımıyla iyice ezip tavuk göğsünün içerisine ekliyoruz.

Mikserle köpük, köpük bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. Dikdörtgen bir borcamın içerisini ıslatıp tavuk göğsünü tepsiye seriyoruz. Tepsiyi ıslatmamızın nedeni tavuk göğsü soğuyunca rahatlıkla tepsiden alabilmemiz için. Daha sonra muzu halka şeklinde dilimleyip tepsiye serdiğimiz muzlu tavuk göğsünün üzerine her bir dilime bir adet muz gelecek şekilde diziyoruz. Ardından bir paket sade hazır jöle hazırlayıp muzların üzerine birer tatlı kaşığı koyuyoruz. Bu şekilde muzlar kararmayacaktır. Son olarak Hindistan cevizi ve tarçını karıştırıp muzlu tavuk göğsünün üzerine serpiyoruz. Hazırladığımız tatlıyı buzdolabında yaklaşık iki saat bekletip dilimleyerek servis yapıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
20.01.2024 00:06:06
Muzlu Tavuk Göğsü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Muzlu Tavuk Göğsü Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Muzlu Tavuk Göğsü"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024