Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranlar bulunmaktadır. Bu paçalı ayakları ile diğer tavuklara göre daha yavaş hareket etseler de tüm ihtiyaçlarını kendileri halletmektedir. Paçalı tavuklar denilince akla gelen ilk türler, brahma tavuğu, habeş tavuğu ve koşin tavuğu olmaktadır.
Bunlar hakkında kısaca şöyle bilgi verebiliriz:

Paçalı Brahma Tavuğu: Hindistan kökenli bir tavuk türüdür. Koşin ve malay adlı iki ırkın melezlenmesi sonucu elde edilmiştir. Çok beğenilen ve gösterişli olan brahma tavuğu, paçalı ayakları ve küçük ibikleri ile de oldukça dikkat çekmektedir. Normal tavuk türlerine göre daha iri yapılı olan bu tavukların dişi olanları 4-4.5 ve erkek olanları da 6 kilo civarında bir ağırlığa sahiptir. Üç tane önde ve bir tane de arkada olmak üzere dört adet tırnakları bulunur. Yılda ortalama 110 civarında yumurta verebilen bu tavukların yumurta renkleri de açık kahverengi olarak bilinir. Çok sakin olan bu hayvanlar özellikle yaz aylarında kuluçkaya yatarlar ve 21 günde civciv çıkarırlar. Kendi aralarında renklerine göre ayrılabilen bu tavuklar, siyah, beyaz ve sarı renkli olabilirler.

Paçalı Habeş Tavuğu: Doğu Asya kökenli olarak bilinen habeş tavuğu, paçalı ve sakallı oldukları için hem çok gösterişli hem de tüylerinden dolayı yumuşacık hayvanlardır. Tepe bölgeleri, bacakları ve sakal tüyleri ile yumak gibi ipeksi görünümdedirler.
İbikleri bordo renkli olan habeş tavukları beyaz, siyah, kahverengi, sarı ve gri gibi farklı renklerde görülebilirler. 4 aylık olduktan sonra yılın her mevsiminde uygun koşullar dahilinde üreme yapabilen bu tavuklar 20-21 gün kuluçka döneminden sonra civciv çıkarırlar. Yılda ortalama 120 tane yumurta verirler ve yumurtaları da krem renklidir. Dişi olanların ağırlıkları 1 kilo civarında iken, erkekler de 1.3 kilo kadardır.

Paçalı Koşin Tavuğu: Çin kökenli olan bu tavukların ilk üretimi de Çin'in Koşin ilinde yapıldığı için adını burdan almıştır. Paçalı ayakları ve güzel görünümü ile süs hayvanı olarak da bilinen bu tavuklar aslında et tavuğudur. 6 aylık olan bir koşin tavuğu üreme yapabilmektedir ve uygun ısı ve ışık olduğunda yılın tüm aylarında üremeleri gerçekleşebilir. Civcivler 21 günde çıkarlar. Horozları yaklaşık 5 kilo ve dişileri de 3.5 kilo kadardır. Yılda ortalama olarak 100 civarında yumurta verebilen bu tavuklar, kendi aralarında renklerine göre, siyah koşin, beyaz koşin ve sarı koşin olmak üzere üçe ayrılırlar.

Sultan Tavuğu: Türkiye'de yetiştirilen ve kökeni bizim ülkemize ait olan sultan tavuğu beyaz rengi, paçalı ayakları, beyaz kulakları ve tepedeki tüyleri ile çok güzel bir görüşüne sahiptir. Değişik bir ibik şekli olan bu tavukların ibikleri V şeklindedir. Oldukça uysal ve narin olan sultan tavuğu, çok sık kuluçkaya yatarak üreme yapmaktadır. Gelişimleri çok az ve yavaş olan bu tavukların dişisi 1.5 ve horozu da 2 kilo kadardır. Yılda ortalama olarak 75 civarında yumurta veren bu tavukların yumurtaları da 50 gr ve beyaz renklidir.
19.01.2024 16:30:20
Paçalı Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Paçalı Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Paçalı Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

Kelebek Tavuk

Kelebek Tavuk, kelebek tavuğun ense kısmından çıkarılan bir parçadır. Görüntüsü itibariyle kelebek adını almıştır. Kelebek tavuk büyük marketlerden ya da kas...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024