Patatesli Tavuk Yemeği

Patatesli Tavuk Yemeği, mideye oturmayan ve yemek sonrasında hazımsızlık çektirmeyen bir tavuk yemeği yapmak istiyor iseniz bu enfes tarifi deneyebilirsiniz. Patates ve tavuğun ayrı, ayrı müthiş tatları var ama ikisi bir arada olunca lezzeti katlanarak dahada müthiş bir hale geliyor. Vücut ihtiyacı olan et ile sebzeyi aynı anda karşılamış oluyor.
Bir de bu yemek içine kurutulmuş domates ile biber salçası da eklendiğinde vitamin değeri ve lezzeti iki katına çıkıyor. Genelde herkesin bayılarak yediği patates ve tavuğu bir araya getirerek yemek olarak kalabalık ortamlarda tercih edebilirsiniz. Oldukça pratik ve kolay bir çözümdür aynı anda iki vitamin deposunu da bir tencere içinde pişirebiliyorsunuz. Ancak aynı anda pişen patates ve tavuğun püf noktaları nelerdir bilmek gerekir. Bu yemeğin bilinmesi gereken en önemli püf noktası, iri bir şekilde doğranmış patateslerin büyük bir tencerenin dibine, tavuk etlerini ise patateslerin üstüne yerleştirmektir.

Patatesli Tavuk Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı kadar pul biber
  • 1 çay tabağı kurutulmuş domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kadar kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kadar kekik
  • 5-6 adet yeşil sivri biber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası (Acı olur ise dahada lezzetli olur.)
  • Yarım tatlı kaşığı kadar tuz (Tavuklar için)
  • 1 adet kuru soğan (Yan şekilde doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz (Patatesler için)
  • 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı (Fazlasına gerek yok tavuğun sızan yağı yeter)
  • Patates ile tavuklar için miktar vermiyorum zira istediğiniz kadar tavuk budu ya da baget tavuk ve iri doğranmış patates kullanabilirsiniz.
    )

Patatesli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?


Patatesli tavuk yemeği için öncelikle tavukların içinde bulunan pıhtılaşmış kanları iyice temizleyin. Temizlediğiniz tavukları bir güzelce yıkayın istediğiniz miktarda kullanacağınız patateslerin kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri tavukların altında erimeyecek kadar iri şekilde doğrayın. Bu enfes yemek için bir sonraki aşama sarımsak ve soğanı yan şekilde doğramak ve patateslerin içine eklemek soğan sevmeyen kişiler koymayabilir. Daha sonra yemeği yapacağınız tencerenin içine ilk olarak kurutulmuş domatesler, yeşil biberler ile iri doğranmış patatesler koyularak üstüne kuru nane, tuz, kekik, pul biber ve eritilen salçanın üçte ikisi ve son olarak da yağı ekleyin. Tencereye patatesler ile aynı hizada olacak şekilde su koyun daha sonra patateslerin üstüne tavukları dizin dizdiğiniz tavukların üzerine de su ile eritilen salçanın üçte birini koyun. Tencerenin kapağını kapatın yemeği pişirmeye bırakın su kaynamaya başladığında tencerenin altını kısın. Eğer cam kapaklı bir tencere içinde yemeği yapıyor iseniz pişen yemeği daha iyi gözetlersiniz. Pişen yemeğin kapağını durmadan açmayın ki buhar çıkmasın ve tavuklar iyice pişe bilsin. Tavuk etlerinin piştiğinden iyice emin olduktan sonra bir kürdan kullanarak tavuğun pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Tavuklar suyunu çekerek iyice piştikten sonra yemeği en az on beş dakika kadar dinlenmeye bırakın. Enfes patatesli tavuk yemeğiniz hazır servis sırasında tabağın üstüne yemeğin oldukça faydalı suyundan gezdirir iseniz yemeğin lezzeti ve görüntüsü oldukça güzel olacaktır.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 22:20:13
Patatesli Tavuk Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patatesli Tavuk Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Tavuk Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024