Patatesli tavuk yapımı, patatesli tavuk yemeğini fırında yapmak bence çok daha lezzetli olur. Tabi bu damak tadına kalmış bir durumdur. Siz aynı tarife göre güveçte ya da tencerede yapabilirsiniz. Yemeğin yapımı için patates, soğan ve sarımsaklar soyulur ve güzelce yıkanır. Yıkanan sebzeler isteğe bağlı şekilde doğranır. Fakat aynı boyutta olması eşit pişmesi için önemlidir. Doğranan sebzeler fırın tepsisine dizilir.
Bir paket tavuk pirzola sebzelerin üzerine dizilir. Ardından tavuk baharat harcı, salça tuz ve sıvı yağ bir kapta iyice çırpılır. Bir su bardağı da su eklenerek tekrar çırpılır ve tepsinin her tarafına dökülür. Fırın iki yüz dereceye ayarlanarak fırına verilir ve elli dakika kadar pişirilip fırın kapatılır. Fırının sıcağında yarım saat kadar dinlendirilir ve ardından çıkarılıp servis edilir.