Pirinçli Tavuk Çorbası

Pirinçli tavuk çorbası, Çorba yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Özellikle soğuk kış aylarında her yemek masasının baş köşesinde kendisine mutlaka yer bulmaktadır. Bir çoğumuz çorbayı öğün yemeği olarak tüketsek de bir çoğumuz da akşam yemeklerinde başlangıç yemeği olarak tüketmektedir. Birçok bitkiden, sebzeden, tahıldan ve et ürünlerinden çorbalar hazırlayıp tüketebiliriz.
Örneğin pirinçli tavuk çorbası gibi. Pirinçli tavuk çorbası biz yetişkinler, ek gıdaya başlamış bebeklerimizin ve gelişim çağında olan çocuklarımızın sıkça tüketebileceğimiz besin değeri oldukça zengin bir çorbadır. Soğuk kış aylarında soğuk algınlığına balı birçok hastalığa karşı bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir. Tavukta bulunan protein değeri sayesinde bebeklerimizin hem zihinsel hem de bedensel gelişimi için oldukça faydalıdır. Ayrıca misafirlerimiz için hazırladığımız çık bir yemek masasına oldukça yakışacak çorbalar arasında yer almaktadır. Benim evimde sıklıkla hazırladığım ve minik kızımın severek tükettiği bu enfes çorbanın tarifini sizlerle paylaşıyorum ve demenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Defalarca denenmiş ve tadına bakan herkes tarafından bolca övgü almış bir tariftir. Sizde sevdikleriniz için pirinçli tavuk çorbasını en lezzetli hali ile hazırlamak isterseniz tarife uymanız yeterli olacaktır.

Pirinçli tavuk çorbası için gerekli malzemeler

  • 200 gram tavuk göğsü veya tavuk budu,
  • 1,5 çay bardağı pirinç,
  • 1,5 litre su,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 1 adet limon suyu,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,

Nasıl Yapılır?


Öncelikle tavuğu göğüs olarak kullanacak isek bol suda yıkayıp düdüklüye yerleştiriyoruz.
Eğer tavuğun budunu kullanacak isek derisinden ayırıp bol suyla yıkayıp düdüklüye yerleştiriyoruz. Hazırladığımız tavuğun üzerine 1,5 litre su koyup haşlamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 15 20 dakika haşladığımız tavuğu ocaktan indirip düdüklünün havasını alarak açıyoruz. Daha sonra haşlanan tavuğu sudan çıkartıp tavukları bir kenara alıyoruz.

Tavukları haşladığımız suyu tel süzgeçten geçirip derince bir tencereye alıyoruz. Kaynayan tavuk suyunun içerisine yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekliyoruz. Ardından tavuk suyunun içerisine eklediğimiz pirinci yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz. Ardından tavukları minik minik parçalıyoruz. Daha sonra çorbanın içerisine ekliyoruz. Çorba ocakta kaynarken biz kıvamı için terbiyesini hazırlıyoruz.

Küçük bir kâsenin içerisine bir adet yumurta sarısını bir limon suyunu ve iki yemek kaşığı unu koyup iyice çırpıyoruz. Bir miktar soğuk su ve bir miktar çorbanın suyu ile iyice çırptığımız terbiye sosunu yavaş yavaş çorbanın içerisine ekliyoruz. Sosu eklerken çorbayı kesilmemesi için karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız çorba bir taşım daha kaynatıp tuzunu ekliyoruz ve ocaktan indiriyoruz. Çorbamız dinlenirken biz üzerine sos hazırlıyoruz.

Sos için küçük bir tavaya tereyağı, kuru nane ve karabiberi ekleyip kısık ateşte hafifçe kavuruyoruz. Hazırladığımız sosu çorbanın içerisine ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız çorbadan bir kepçe sık bir servis kasesine alıp sıcak olarak servis yapabiliriz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
21.01.2024 06:20:40
Pirinçli Tavuk Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pirinçli Tavuk Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pirinçli Tavuk Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024