Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan çorba çeşitleri çok sık tercih edilmektedir. Çorba çeşitleri arasında en sık tercih edilen sebzeli tavuk çorbasıdır. Sebzeli tavuk çorbası vitaminli oluşuyla nedeniyle anneler tarafından tercih edilmektedir. Özellikle sebze tüketme konusunda problem yaşayan çocuklara sebze yedirebilmek için anneler çok sık tercih etmektedir.
Sebzeli tavuk çorbasının yapılışı da çok pratiktir. Her öğün de tercih edilebilecek sebzeli tavuk çorbası vakti kısıtlı olan ev hanımlarının tercih ettiği bir çorba çeşididir. Sebzeli tavuk çorbasının yapılışı şu şekildedir;

Sebzeli Tavuk Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 adet orta boy tavuk budu
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kırmızı biber
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir miktar tavuk suyu
  • Bir miktar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sebzeli Tavuk Çorbası Terbiyesi için

  • 1 kâse normal yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım adet limon

Sebzeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?


Öncelik orta boy tencerenin içine bir miktar su koyun. Daha sonra iki adet tavuk budunu yıkayın ve Haşlanması için tencerenin içine koyun. Tavuk budu haşlanırken siz de sebzeleri hazırlayın. Öncelikle sebzelerin hepsin iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra kabakların kabuklarını soyun ve küp-küp doğrayın.
Daha sonra havucu, kırmızı biberi ve patatesleri de küp-küp doğrayın. Sebzeleri hazırladıktan sonra haşlanan tavuk budunu çıkartın ve didikleyin. Daha sonra orta boy bir tencerenin içine tereyağını koyup eritin. Erittikten sonra doğradığınız sebzeleri tencereye ilave ederek kavurun. Kavurduktan sonra haşladığınız tavuk suyunu sebzelerin üzerine dökün. Güzelce karıştırın. Daha sonra sebzeli tavuk çorbasının terbiyesini hazırlamaya başlayın. Çorbanın terbiyesi için orta boy bir kâsenin içine yoğurdu, unu ve limon suyunu sırayla ilave ederek karıştırın. Çırpma teli kullanırsanız un ve yoğurdu daha iyi karıştırmış olursunuz. Karışımı yaptıktan sonra Terbiyeyi açmak için bir miktar soğuk su ilave adin. Daha sonra çırpma teliyle hızlı hızlı çırparken yavaş yavaş sıcak su ilave edin. Terbiyesini hazırladıktan sonra haşlanan sebzelere ilave edin. İlave ederken yavaş yavaş aktarın ve sürekli karıştırın. Daha sonra haşlanmış tavukları da ilave ederek karıştırın. Son olarak tuzunu da ilave ederek pişmeye bırakın. Çorba pişip kıvama gelince servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 11:39:13
Sebzeli Tavuk Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebzeli Tavuk Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sebzeli Tavuk Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024