Öncelik orta boy tencerenin içine bir miktar su koyun. Daha sonra iki adet tavuk budunu yıkayın ve Haşlanması için tencerenin içine koyun. Tavuk budu haşlanırken siz de sebzeleri hazırlayın. Öncelikle sebzelerin hepsin iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra kabakların kabuklarını soyun ve küp-küp doğrayın.
Daha sonra havucu, kırmızı biberi ve patatesleri de küp-küp doğrayın. Sebzeleri hazırladıktan sonra haşlanan tavuk budunu çıkartın ve didikleyin. Daha sonra orta boy bir tencerenin içine tereyağını koyup eritin. Erittikten sonra doğradığınız sebzeleri tencereye ilave ederek kavurun. Kavurduktan sonra haşladığınız tavuk suyunu sebzelerin üzerine dökün. Güzelce karıştırın. Daha sonra sebzeli tavuk çorbasının terbiyesini hazırlamaya başlayın. Çorbanın terbiyesi için orta boy bir kâsenin içine yoğurdu, unu ve limon suyunu sırayla ilave ederek karıştırın. Çırpma teli kullanırsanız un ve yoğurdu daha iyi karıştırmış olursunuz. Karışımı yaptıktan sonra Terbiyeyi açmak için bir miktar soğuk su ilave adin. Daha sonra çırpma teliyle hızlı hızlı çırparken yavaş yavaş sıcak su ilave edin. Terbiyesini hazırladıktan sonra haşlanan sebzelere ilave edin. İlave ederken yavaş yavaş aktarın ve sürekli karıştırın. Daha sonra haşlanmış tavukları da ilave ederek karıştırın. Son olarak tuzunu da ilave ederek pişmeye bırakın. Çorba pişip kıvama gelince servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.