Sebzeli Tavuk Haşlama
Sebzeli Tavuk Haşlama: Şu zaman kimse kolay kolay evine kırmızı et alamıyor. Tamam kırmızı et kadar olmasa da beyaz et yani tavukta güzel bir besin kaynağıdır. Hem lezzetli hem de iştahla tüketebileceğimiz kolesterol oranı düşük sağlıklı bir yiyecek türüdür. Yapımı kolay evdeki malzemelerle fazla bir uğraş ve masraf gerektirmeden severek yapıp tüketeceğimiz sağlıklı bu yemeği hepinize tavsiye ederim.
Şimdi tarifine geçelim. Hadi hanımlar kolay gelsin.
Sebzeli Tavuk Haşlama Malzemeleri- Bir adet tüm tavuk derisi soyulmuş olmalı
- Bir çay bardağından biraz fazla ayıklanmış bezelye içi
- 2-3 adet orta boy patates soyulmuş
- 5-6 tane orta boy havuç
- 5-6 adet biber
- Kekik
- Karabiber
- Kırmızı biber
Sebzeli Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?
Düdüklü tencereye tavuğumuzu koyup üstüne kekik, karabiber, kırmızı biberi koyup 15 dakika haşlayalım. Patatesi soyalım, biberleri ve havucu doğrayalım, biberleri de çok ince olmayacak şekilde doğrayalım. Tencerenin kapağını açıp sebzeleri ve bezelyeyi haşlanmış tavuğun üzerine döküp 25 dakika daha pişirelim.
Servise hazırdır. Afiyetle yiyelim.
20.01.2024 12:12:24
Sebzeli Tavuk Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|