Sebzeli Tavuk Yahni

Sebzeli tavuk yahni; Bir çoğumuz vitamin değerinden dolayı çocuklarımıza ve sevdiklerimize sıkça tavuk pişirir ve yedirmeye çalışırız. Kimimiz kırmızı etten daha çok sevdiğinden dolayı tercih ederken kimimiz de kırımız etin fiyatı ile karşılaştırıp tavuk etini tercih eder. Nedeni ne olursa olsun tavuk çok tercih edilen ve bol miktarda tüketilen bir besindir.
Sıkça tavuk tüketenler için acaba bugün nasıl pişirsem sorusu da kaçınılmaz oluyor. Tavuğu sürekli fırında, ızgara veya kızartma ile tüketmekteyiz. Fakat halkama veya sebzeli tavuk yahni yaparakta istenilen lezzete ulaşabiliriz. Üstelik içerisine eklediğimiz sebzelerle birlikte hem bol vitaminli hem de besleyici bir yemek elde etmiş oluruz. Ayrıca ek gıdaya başlamış olan çocuklarımız içinde iyi bir alternatiftir. Tereyağlı bulgur veya pirinç pilavı eşliğinde servis edildiğinde de asla karşı konulmaz. Bir çoğumuzun zaten bildiği ve sıkça tükettiği sebzeli tavuk yahnisini daha önce hiç tatmamış olanlarda bulunmaktadır. Benim çocuklarıma sıklıkla yapmış olduğum sebzeli tavuk yaniyi daha önce hiç yapmamış ve tatmamış olanlar için paylaşıyorum umarım dener ve beğenirsiniz.

Sebzeli tavuk yahni için gerekli malzemeler

  • 500 gram tavuk but veya göğüs,
  • 8-10 adet arpacık soğan,
  • 1 adet iri boy patlıcan,
  • 1 adet kabak,
  • 2 adet havuç,
  • 2 adet patates,
  • 3 diş sarımsak,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Dilerseniz bir tatlı kaşığı kekik,
  • 1,5 su bardağı sıcak su,

Sebzeli tavuk yahni nasıl yapılır?


Öncelikle derin bir tencerenin içerisine zeytinyağını ve salçayı ekliyoruz.
Salçayı kaymadan kavurup içerisine yıkayıp uzunlamasına ince ince kıydığımız tavukları ekliyoruz. Bir miktar karıştırarak kavurduğumuz tavukların içerisine kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları bütün olarak ekleyip tencerenin ağzını bir müddet kapatıp altını kısıyoruz. Bu şekilde bir miktar pişerken biz diğer sebzeleri hazırlıyoruz. Öncelikle tüm sebzeleri bir güzel yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Patlıcanı ince zebra çizgileri şeklinde soyuyoruz. Daha sonra patatesleri, havuçları, patlıcanları ve kabakları uzun uzun ve iri iri doğrayıp bir miktar pişirdiğimiz tavukların içerisine ekliyoruz. Daha sonra üç diş sarımsağın kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyip ekliyoruz. İçerisine pul biber, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırdığımız sebzeli tavuk yahniyi sebzeler sulanıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Sebzeler suyunu çektiğinde sıcak suyu ilave edip bir 10 dakika daha pişiriyoruz. Pişirdiğimiz yemeğin altını kapatıp bir müddet dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz sebzeli tavuk yahniyi suyu ile şık bir sunum tabağına alıp pilav ve salata eşliğinde servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 14:17:18
Sebzeli Tavuk Yahni ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sebzeli Tavuk Yahni Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sebzeli Tavuk Yahni"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024