Soslu Tavuk
Soslu Tavuk, Akşam yemeklerinin ana yemeklerinden olan soslu tavuk oldukça lezzetli ve bir o kadar pratik olarak hazırlanan bir lezzettir. Tavuk suyunun enfes lezzeti, baharatların kokusuyla birleşerek damaklarınızı şenlendirecek güzel ve hoş bir lezzet bırakmaktadır. Soslu tavuğun içinde bulunan baharat ve tavukta bulunan kalori nedeniyle oldukça doyurucu bir özelliği sahiptir.
Hakeza fırında ve ocaklarda rahatlıkla yapılan bu lezzet misafirlerinizin ağızlarını sulandıracak derecede güzel bir lezzettir. Bugün sizlerle birlikte soslu tavuk tarifini paylaşacağım.
Soslu Tavuk Malzemeleri- 7-8 adet tavuk eti (But ve tavuk göğsü karışık)
- 3-4 diş sarımsak,
- 2 çorba kaşığı yoğurt,
- 1 adet soğan,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1 çorba kaşığı biber salçası,
- Karabiber, tuz, keki,
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağı,
Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
Öncelikle hazırlamış olduğu tavuk but ve tavuk göğsü temizlenerek yıkanır. Akabinde bir kap içerisine soğan ve sarımsak rendelenir ve yoğurt, biber salçası, karabiber, tuz, kekik ve tereyağı bir araya getirilerek güzelce harmanlanır. Akabinde bıçakla yardımı ile küp-küp doğranan tavuklarımızı, hazırlamış olduğumuz sosumuz ile harmanlanır. Akabinde sos ile harmanlanan tavuk, dolabımızın alt kısmında yaklaşık olarak 2-3 saat kadar dinlendirilir. Akabinde dinlenmesi tamamlanan tavuk sotesi fırın torbasına doldurulur. Hazırladığımız karışım fırın poşetinde 200 derecelik fırında kızartılarak güzelce pişirilir.
Yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişen soslu tavuk bir servis tabağına doldurularak servis edilir.
Afiyet olsun.
19.01.2024 01:06:00
Soslu Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|