Tavuk Baget

Tavuk Baget, baget tavuk budunun orta eklem yerinden kesildikten sonra elde edilen alt parçasıdır. Tavuk baget çeşitli şekillerde pişirilebilir. Fırında, kızarması, ızgarası ya da tencerede sulu yemek olarak da tercih edilebilir. İçerisinde bulunan sebzeler sayesinde besin değeri oldukça yüksek lezzetli bir yemektir. Yapımı oldukça kolaydır.
Çok fazla el oyalamaz. Yanına pilav, makarna ya da mevsim yeşilliklerinden yapılmış bir salata yapılabilir.

Tavuk Baget İçin Malzemeleri

  • 10 adet but baget
  • 300 gram mantar
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 3 adet kabak

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Sıvı yağ

Tavuk Baget Üzeri için

  • Bir tutam maydanoz
Tavuk Baget Nasıl Yapılır?

Tavuk baget yapımı için öncelikli olarak eğer bagetlerin üzerinde tüyler varsa onlar yakılmalıdır. Eğer tüyler bulunmuyorsa bagetler için başka bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Deriler mutlaka bagetlerin üzerinde kalmalıdır. Bagetler duru su ile iyice yıkanır ve bir kenarda bekletilir. Diğer bir yandan geri kalan malzemelerin hazırlıkları yapılır. İlk olarak mantarların üzerindeki ince zar soyulur ve mantarlar dörde bölünür. Mantarlar tercihe göre ince dilimler halinde de doğranabilir.
Diğer malzemeler de hazırlanırken beyazlaması için mantarlar limonlu suda bekletilir. Patateslerin, kabakların ve havuçların kabukları soyulur. Sebzeler yıkandıktan sonra her biri 6-7 santim uzunluğunda küp şeklinde doğranır. Arpacık soğanların ve sarımsakların kabukları soyulur. Sarımsaklar ince ince kıyılır.

Sos için gerekli olan tüm malzemeler ve baharatlar genişçe bir kaba alınır ve tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Sosun üzerine 1 çay bardağı suda ilave edilir. Tavuklarla birlikte diğer tüm malzemeler kabın içine alınarak sosa iyice bulanır. Vakti olanlar tüm malzemeleri soslanmış şekilde yaklaşık 1-2 saat buzdolabında bekletebilir. Bu sayede tüm sosun malzemelerle özleşmesi daha kolay olacaktır. Vakti olmayanlar ise soslanmış sebzeleri bekletmeden yağlanmış fırın kabının tabanına dizebilir. Bagetler de sebzelerin üzerine dizilir. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatılır. Tavuk baget önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirilir. Bu sürenin sonunda folyo çıkarılarak üzerinin kızarması için 15-20 dakika daha pişirilir. Fırından çıkarılan tavuk bagetler oda sıcaklığında biraz dinlendikten sonra servis tabağına alınır. Üzeri ayıklanmış ve ince kıyılmış bir tutam maydanoz ile süslenerek sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:50:10
Tavuk Baget ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Baget Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Baget"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024