Patatesler soyulup bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde hazırlanır.
Geniş bir kaba alınıp üzerine bir miktar tuz serpilir. Yağın yarısından fazlası patateslerin üzerine dökülür. Butlar üzerine bıçak yardımı ile birkaç çizik atılır. Üzerine tuz serpilip kalan yağ dökülür. Butlara atılan çiziklere sarımsaklar yerleştirilir. Ardından butlar fırın tepsisine yerleştirilir. Kalan boşluklara patatesler yerleştirilir. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar bekletin. Bu sırada salçayı sıcak su ile eritip karabiber ve toz biberi karıştırın. Üzerleri pembeleşince fırından çıkardığınız butlar ve patates üzerine salçalı suyu ekleyin. Domatesi bir bütün olarak tepsinin ortasına yerleştirin. Biberleri tavuk butlarının arasına koyduktan sonra son olarak konserve bezelyeyi patateslerin üzerine dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp yeniden fırına verin. Butlar ve patatesler pişene kadar orta derecede pişirin.