Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik gelişimi için tavuk göğsünün tüketimi sağlık bakımından oldukça önemlidir. Özellikle de ergenlik döneminde olan gençlerin tavuk göğsü haşlamasını bol, bol yemeleri gerekmektedir.
Çünkü tavuk göğsü içinde bulunan fosfor göz sağlığı için oldukça önemli bir faktördür. Ayrıca tavuğu kızartarak sağlıksız bir hale getirmekten ise haşlayarak tüketmek daha faydalıdır. Doktorlar tavuk göğsü haşlaması oldukça faydalı ve besleyici bir besin olduğunu söylemektedirler. Tavuk göğsü haşlamasının kalori ve yağ oranı oldukça düşük olmasından dolayı kalp krizi riski düşmektedir. Haftada en az bir iki kez tavuk göğsü haşlaması tüketen bir kişinin Alzheimer hastalığına yakalanma riski oldukça düşmektedir. Eğer diyet yapmakta iseniz yağ ve kalori miktarı oldukça düşük olan tavuk göğsü haşlamasını rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ayrıca tavuk haşlamasının sulu bir yemek olarak yenmesi hazmı kolaylaştırarak gece oldukça rahat bir uyku çekmenize yardımcı olmaktadır.

Tavuk Göğsü Haşlaması İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 2 adet orta boy patates
  • 4 su bardağı kadar ılık su
  • 1 adet tavuk göğsü eti
  • Yarım demet taze maydanoz
  • 2 adet havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuk Göğsü Haşlama Nasıl Yapılır?


Oldukça sağlıklı ve haftada en az bir iki kez tüketilmesi gereken leziz tavuk göğsü haşlaması için öncelikle tavuk göğsünü iyice yıkayın.
Daha sonra derin bir tencerenin içerisine yıkadığınız göğüs etlerini ve ılık suyu koyarak kaynamaya bırakın. Onlar haşlanır iken siz diğer taraftan havuç ile patateslerin kabuklarını soyun dört parçaya bölerek haşlanmakta olan tavuk göğüslerinin içine atın. Daha sonraki aşama ise maydanozları yıkayın sap kısımlarını kesmeden tencere içine atın saplarını kesmeyin ki saplarındaki vitaminde tavuk göğsüne geçsin. Tavuk göğsü haşlamasına son olarak da karabiber ile tuzu da ekleyerek yaklaşık olarak beş dakika kadar harlı ateş üstünde kaynamaya bırakın. Daha sonra da kısık ateşte otuz dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Tavuk göğsü haşlama işlemi bittikten sonra haşlama aşamasında içine attığınız bütün maydanozları çıkartın. Servis yaparken tavuk göğsü haşlamasına limonda ekleyerek yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 17:19:50
Tavuk Göğsü Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Göğsü Haşlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Göğsü Haşlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

Kelebek Tavuk

Kelebek Tavuk, kelebek tavuğun ense kısmından çıkarılan bir parçadır. Görüntüsü itibariyle kelebek adını almıştır. Kelebek tavuk büyük marketlerden ya da kas...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024