Tavuk Haşlama
Tavuk haşlama, oldukça hafif ve sindirimi kolay bir tariftir. Özellikle kışın hasta olduğunuzda şifa niyetine yiyebilirsiniz. Biliyorsunuz tavuk suyuna çorba doktorlar tarafından bile tavsiye ediliyor. Bu yüzden tavukla ne pişireyim diye düşünmeyin. Hemen diğer malzemeleriniz hazırsa, tavuk haşlama pişirmenizi öneririz. İster tavuk göğüs etiyle, isterseniz bagetle, isterseniz tavuk butla bu yemeği pişirebilirsiniz.
Biz tarifimizde tavuk baget kullandık. Siz dilediğiniz tavuk etiyle bunu hazırlayabilirsiniz. Hiç zaman kaybetmeyelim, tavuk haşlama tarifini hep birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.
Tavuk haşlama için gerekli malzemeler- 6 adet tavuk baget
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
- 1 adet limon
Tavuk haşlama nasıl yapılır?
Öncelikle tavuk bagetleri yıkayarak tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Biraz tuz atarak bagetleri pişirmeye başlayın. Tavuklar yumuşayınca doğramış olduğunuz patatesleri, halka şeklindeki havuçları tencereye ilave edin. Kısa bir süre sonra içine arpa şehriyeleri de atın. Tüm malzemeler bu şekilde pişsin. En son içine sıvı yağı kızdırarak dökün. Birkaç taşım kaynadıktan sonra tavuk haşlama pişmiş demektir. Sıcak olarak tabaklara alarak, yanında limon dilimleriyle servisinizi yapabilirsiniz. Evde nezle, grip olmuş biri olduğunda, mutlaka bu yemeği yapmanızı tavsiye ederiz.
Mide sorunları olanlarda hiç düşünmeden tavuk haşlama yemelidir. Gerçekten faydası oluyor. Sıcak sıcak tavuk haşlamayı biraz limon suyu ilave ederek tüketmenizi öneririz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 13:05:08
Tavuk Haşlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|