Öncelikle, tavuk budlarını güzelce yıkadıktan sonra, haşlanmak üzere bir tencereye koyuyoruz, tavukların suyunu biraz fazla koyalım, çünkü daha sonra lazım olacak, isteğe göre tavuklar pişerken de suyuna tuz atabilirsiniz.
Tavuk butları haşlanırken, bu arada pirinçleri güzelce beyaz suyu gidene kadar yıkayalım. Yemeği yapacağımız fırın tepsisini ocağa koyup, ocağın altını yakalım, tepsinin içine çiçek yağını ve margarini ilave edip margarin tamamen eriyene kadar bekleyelim, margarin tamamen eridikten sonra, güzelce yıkadığımız pirinçleri, tepsiye boşaltıp 5 dakika kadar kavuralım, daha sonra tuzu ve karabiberi ilave edip güzelce karıştıralım, sonra pirinçleri eşit miktarda tepsiye yayalım. Haşlanmış olan tavuk butlarını, pirinçleri üzerine dizelim, tavukların haşlandığı su başta olmak üzere, 4 bardak suyu özellikle, tavuk butlarının üzerinden tepsiye yavaşça ilave edelim. 200 derece ısıtmış olduğumuz fırına yemeğimizi koyalım, 30-35 dakika kadar (Pirinçler suyunu çekene kadar) pişirelim. Yemeğimiz piştikten sonra fırından çıkartıp, üzerine büyükçe bir peçete ya da temiz bir bez örtüp, 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Pişirmiş olduğumuz, Tavuk kapama yemeğini, sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun.