Tavuk Kavurma, Her zaman et kavurma yapmak olmaz bir de tavuk kavurmanın bu tarifini deneyin derim. Eminim ki çok beğenerek yiyeceğiniz bir tavuk kavurma tarifi. Beyaz et olduğu için de hem daha sağlıklı hem de hafif olmaktadır. Şimdi tavuk kavurması nasıl yapılır sizlere bunu tarif etmeye çalışacağım.
v>
Tavuk Kavurma Malzemeleri
- İki adet orta boy kuru soğan
- Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
- Üç veya dört diş kadar sarımsak
- Bir kilo kadar tavuk kuşbaşı
- İki adet yeşil çarliston biber
- İki adet kırmızı kapya biberi
- Dört adet domates
- Bir tutam tuz
- Bir tutam toz tavuk bulyon (Tercihinize bağlı)
- Bir tutam kekik
Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?
İlk olarak iki adet orta boy kuru soğanı ince ince doğrayın. Tava içerisinde kızdırdığınız yağın içerisine atın ve kavurmaya başlayın. Sarımsakları da küçük doğrayın ve bunları da ilave edin. Soğan ve sarımsaklar kavrulduktan sonra kuşbaşı tavukları ilave ederek karıştırın. Bu sırada sizde yeşil biberleri ve kırmızı biberleri istediğiniz şekilde doğrayın ve kavrulan tavukların üzerine ekleyin ve karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup küp-küp doğrayın ve bunları da ilave edin ve karıştırın. En son olarak da bir tutam tuz, toz tavuk bulyon ve kekik ekleyin karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Yemeğiniz servise hazır. Sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.