Tavuk Kızartma

Tavuk Kızartma, Tavuk protein değeri bakımından yumurtadan sonra gelecek olan oldukça değerli bir protein kaynağıdır. Büyüme ve gelişme açısından oldukça önemi olan tavuk eti, küçükten büyüğe herkesin tüketmesi gereken oldukça faydalı bir besindir. Oldukça çok çeşitte yapılarak tüketilebilen bir gıda olan tavuk, ızgaradan mangala, fırında, hatta salatalarda ve daha birçok çorba çeşidinin içerisinde aynı zamanda kızartma olarak da tüketilebilen ve herkesin mutlaka bulunması gereken oldukça lezzetli bir besin kaynağıdır.
Çiğnenmesi ve hazmı oldukça kolay bir gıda olan tavuk eti oldukça ekonomik olmasından dolayı herkes tarafından bol miktarda tüketilebilir. Tavuk oldukça düşük yağ oranı ve kalori miktarı ile kızartma yapılarak da tüketildiğinde hiçbir zararı olmaz. Bu nedenle bugün size önereceğim tarif tavuk kızartması olacak.

Tavuk yemeklerini sevmeyen kişiler bile tavuğun bu şekilde yapılmış haline bayılacaklar. Ayrıca çok da pratik yapılan bu tavuk kızartmayı yapmak için yalnızca kızartılacak tavuk filetonuz olması yeterli. Tavuk kızartmanızın çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, tavuklarınızı güzel bir şekilde yıkadıktan sonra hazırlayacağınız sosa yatırın ve yaklaşık 1 saat kadar beklettikten sonra kızartın. Tavukları aynı zamanda kısık orta ateşte kızartmanız tavukların içinin de pişmesini sağlayacaktır. Çıtır çıtır ve harika bir lezzeti olan tavuk kızartmanın yanında bulgur ya da pirinç pilavı ile ya da çocuklarınızın en sevdiği yemeklerden biri olan spagetti makarna ve bir de mevsim salatası ile sıcak bir şekilde servis yapıldığında tadına doyum olmuyor.

Tavuk kızartma tarifi için malzemeler

  • 500 gram tavuk fileto veya tavuk bonfile

Tavukları beklediğiniz sos için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kori, fesleğen, kekik, nane

Kızartmak için malzemeler

  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • Kızartma yağı
Tavuk kızartma tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk filetolarınızı iyice yıkadıktan sonra dilediğiniz büyüklükte dilimleyin. (Ben kuşbaşı olarak doğradım) Daha sonra büyük bir kabın içerisine sos için gerekli olan malzemeleri ilave edip doğradığınız tavuk etlerini de bu kabın içerisine ekleyip iyice harmanladıktan sonra üzerini bir tepsi ile örterek buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Ardından geniş bir kızartma tavasının içerisine sıvı yağ ilave edip ocağın altını yakın ve yağ ısındıktan sonra bekleme süresi dolan dolaptan çıkardığınız tavukları bir tabağın içerisine aldığınız galeta ununa bulayıp fazlasını çırptıktan sonra kızartma tavası içerisine teker teker bırakın. Tavuk etlerinin alt kısımları kızardıktan sonra diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartın ve kızaran tavukları servis tabağına alın. Tavukların alt tarafı kızarıp tersini çevirdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de serpebilirsiniz. Tadı harika oluyor. Doğradığınız tavukların hepsini kızarttıktan sonra servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyetle yemeniz dileğiyle.
21.01.2024 02:52:44
Tavuk Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Kızartma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Kızartma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024