Tavuk Köftesi

Tavuk Köftesi, tavuk birbirinden farklı şekillerde pişirilebilen bir besindir. Tavuk köftesi de bunlardan bir tanesidir. Kırmızı etten yapılan köfteden tek farklı yanı tavuk köftesinin pişirilince daha sıkı bir forma sahip olmasıdır. O nedenle tavuk köftesi tercihe göre değişik soslar kullanılarak da pişirilebilir. Kırmızı etten yapılan köfte de olduğu gibi tavuk köftesi de oldukça lezzetli ve besleyicidir.
Öğlen ve akşam olmak üzere her iki öğünde de tercih edilebilir. Tavuk köftesinin yanına pilav, makarna, salata ya da patates kızartması yapılabilir.

Tavuk Köftesi İçin Malzemeleri

  • Yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü
  • 6-7 dilim bayat ekmek
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Sıvı yağ

Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?


Tavuk köftesini hazırlamak için öncelikle olarak tavuk göğsünü kıyma haline getirmek gerekir. Bunun için kasaplardan hazır olarak tavuk kıyması alınabilir ya da tercihe göre evde de hazırlanabilir. Evde hazırlama için tavuk göğsünü birkaç dakika mutfak robotundan geçirmek kıyma haline gelmesi için yeterli bir işlemdir. Kuru soğan ve sarımsaklar kabukları soyularak yıkanır. Her ikisi de mutfak robotundan geçirilerek püre haline getirilir. Bayat ekmekler de aynı şekilde mutfak robotundan geçirilir ve toz haline getirilir. Bayat ekmek yerine tercihe göre galeta unu da kullanılabilir.
Maydanozlar saplarından ayıklanarak yıkanır ve ince ince kıyılır. Mutfak robotundan geçirilen tüm malzemeler ve yumurta, baharatlar, sıvı yağ derin bir karıştırma kabına alınarak iyice yoğurulur. Tüm malzemelerin birbiriyle iyice özleşmesi için yoğurma işlemine yaklaşık 4-5 dakika kadar devam edilmelidir.

Tavuk köftesi kırmızı et köftesi gibi yumuşak olmadığı için karışımın kıvamına göre biraz su ilavesi de yapılabilir. Hazırlanan tavuk köftesi harcının dinlenmesi için buzdolabında 1 saat kadar bekletilmesi gerekir. Dinlenen tavuk köftesi harcından parçalar kopartılarak istenilen şekiller verilebilir. İster uzun köfteler ister yuvarlak yassı köfteler yapılabilir. Hazırlanan köfteler istenilen yöntemle pişirilebilir. İster kızartma ister fırında ister sulu yemek olarak tencerede ya da ızgarası yapılarak pişirilebilir. Bu yöntemler arasında en çok tercih edilen yöntem köftelerin kızartılmasıdır. Bunun için çok geniş olmayan bir tavada biraz sıvı yağ kızdırılır. Kızan sıvı yağa tavuk köfteleri eklenerek arkalı önlü eşit bir şekilde pişirilir. Hazırlanan tavuk köfteleri servis tabağına alınarak sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 08:13:32
Tavuk Köftesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Köftesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Köftesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024