Tavuk Pirzola

Tavuk Pirzola, Bugün ne pişirsem telaşında olan bayanlar, bugünkü menümüz pirzola tavuk olabilir. Sizlerle paylaşacağım pirzola tavuk tarifini oldukça sık yapıyorum. Bana göre tavuk yemekleri arasında en güzel olanı. Hem de acil yemek yapmanız gerektiğinde oldukça kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve zahmetsiz bir tarif olmasına karşılık tadı çok lezzetli olan tavuk pirzola, tavuk terbiyelendiğinde ise tadına doyum olmuyor ve tavuk eti çok daha yumuşak oluyor.
Tavuk pirzolayı dilerseniz fırında çeşitli sebzelerle renklendirerek ya da tercihe göre tavada veya ızgarada da yapabilirsiniz. Ben sizlerle tavuk pirzolanın fırında yapılışını paylaştım. Tavuk pirzolanın bana göre yediğim en lezzetli hali. Tavuk pirzolaları pişirmeden önce etlerin aralarına ufak delikler açarsanız etin her yerinin çok daha iyi pişmesini sağlamış olursunuz. Açtığınız parçalar içerisine dilimlenmiş sarımsak parçaları da yerleştirirseniz tavuk pirzolanın lezzeti daha da katlanır. Zor beğenen kişiler için hazırladığım tarifi umarım beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. Güzel günlerde ve huzurlu sofralarda yemeniz dileğiyle.

Tavuk pirzola malzemeleri

  • 1kilogram tavuk pirzola
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 adet patates
  • 1 çorba kasesi çeri domates
  • 2 adet kırmızı etli biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 çorba kasesi kadar ufak kültür mantarı

Terbiyesi için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Kori

Tavuk pirzola nasıl yapılır?


Öncelikle tavuk pirzolaları güzelce yıkadıktan sonra aralarına bıçak yardımıyla ufak kesikler atın ve bir geniş bir kabın içerisine alın.
Ardından üzerine terbiye için gerekli olan malzemeleri ilave ederek iyice harmanladıktan sonra buzdolabında yaklaşık bir saat kadar dinlendirin. Bu arada patateslerin kabuklarını soyup elma dilimleri şeklinde dilimleyin, soğanların ve sarımsakların da kabuklarını soyarak hazır edin. Daha sonra yeşil ve kırmızı biberleri halka şeklinde bir parmak kalınlığında dilimledikten sonra buzdolabında beklettiğiniz tavukları pirzolaları çıkarın ve fırın tepsisinin üzerine yan yana dizdikten sonra dilimlediğiniz sarımsakları pirzolalara attığınız ufak kesiklerin içine yerleştirin. Daha sonra dilimlediğiniz patatesleri, biberleri, arpacık soğanları, çeri domatesleri ve güzelce yıkadığınız mantarları tepsiye güzel bir şekilde yerleştirdikten ve sebzelerin üzerine biraz tuz serptikten sonra fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürerek yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Tavuk pirzolanız piştikten sonra sıcakken yanında bulgur ya da pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:28:32
Tavuk Pirzola ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Pirzola Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Pirzola"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024