Tavuk Sote

Tavuk Sote, Tavuk eti, doğru pişirme yöntemleri ile yapıldığında sağlığımız açısından oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Yüksek miktarda A ve B vitaminleri, protein, demir, fosfor, çinko, selenyum ve magnezyum barındıran tavuk eti, başta kanser olmak üzere birçok hastalığa iyi gelmektedir. Hayvansal protein kaynakları süt ve süt ürünleriyle beraber beyaz ette beslenmede önemli bir yer tutar.
Sağlıklı beslenmek açısından tavuk etiyle yapılan yemekler kesinlikle tüketilmesi gereken yemekler arasında baş sıralarda yer alır.

Tavuk sote, tavuk ile yapılan yemeklerin içerisinde en kolay ve hızlı yapılan, oldukça da pratik bir tavuk yemeğidir. Lezzeti de şahane olan tavuk soteyi yaparken evinizin mutfağınızda bulunan baharatlarla tavuk etini daha da lezzetlendirebilir ve marketlerden satın alacağınız hazır tavuk soslarını da tercih edebilirsiniz. Dilerseniz tavuk soteyi renkli biberlerle ilave ederek hem görünüşünde hem de tadında ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Tavuk sote yaparken bazı püf noktalara dikkat edersiniz yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır. Mesela tavuk etlerini soğanı ve biberleri tavaya aynı anda atarsanız, hepsi aynı oranda pişecektir. Tavuk soteye ilave edeceğiniz domates salçasını ve domatesleri de tavuk soteye lezzet vermesi açısından aynı anda ilave etmeniz oldukça önemlidir. Tavuk sote, en güzel tavuğun göğüs etinden olur. Bu nedenle sizlere önereceğim tarifte göğüs eti kullandım. İkram yemeklerinizde pilav ile yan yana sunulduğunda muhteşem bir ikili oluyor.
Tavuk sote aynı zamanda acele yemek yapmanız gerektiğinde hemen hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Bugün akşama ne yapacağım diye düşünen bayanlar, size önerim enfes lezzetiyle tavuk sote olacak. Böylece fazla uğraşmadan akşam öğününü atlatmış olacaksınız. Yanında pilav ve cacıkla harika bir uyum sağlayacak olan tavuk sotenin hazırlamaya başlayalım.

Tavuk sote malzemeleri

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 adet taze kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet orta büyüklükte soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuk sote tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle göğüs etini yıkayıp bir süzgecin üzerine alıp süzülmeye bırakın. Bu arada sarımsakların ve soğanın kabuğunu soyup ince ince kıyın. Biberleri de yıkayıp ince ince doğrayarak hazır edin. Suyu süzülen göğüs etlerini de kuşbaşı şeklinde doğrayın ve geniş bir teflon tavanın içerisine sıvı yağ ve margarini ilave edip ocağın altını yakın. Margarin eridikten sonra tavuk etlerini, doğradığınız soğan, sarımsak ve biberlerle beraber teflon tavanın içerisine ilave ederek hafif sulu olacak şekilde kavurun. Daha sonra tavanın içerisine doğramış olduğunuz domatesleri ve salçayı da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tavuk sotenin tuzunu ve baharatlarını da atıp tavanın kapağını kapatın. Tavuk etlerini yaklaşık 5 dakika kadar ağzı kapalı olarak pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp tavuk sotenizi sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 21:01:38
Tavuk Sote ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Sote Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Sote"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024