Tavuk Sulu Şehriye Çorbası

Tavuk Sulu Şehriye Çorbası, çorbalar arasında en çok sevilen ve mercimek çorbasından sonra sofralarda en sık tüketilen çorbalardan bir tanesidir. Özellikle mide rahatsızlıkları ve üst solunum yolu enfeksiyonları gibi sorunlar yaşayan kişiler için oldukça faydalıdır. Üzerine bol limon sıkılarak içildiğinde bu kişiler için şifa niteliğindedir.
Genç yaşlı ayırt ekmeksizin her yaş grubu için oldukça faydalı bir çorbadır. İçerisindeki bulunan havuç, patates ve özelikle de tavuk sayesinde besin değeri bir hayli yüksektir. Tercihe göre ister terbiyeli olarak ister terbiye yapmadan da hazırlanabilir.

Tavuk Sulu Şehriye Çorbası İçin Malzemeleri

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • Tuz

Terbiyesi için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu

Tavuk Sulu Şehriye Çorbası Üzeri için

  • 6-7 dilim ekmek
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber
Tavuk Sulu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk sulu şehriye çorbası yapımına tavuğun haşlama işlemi ile başlanır. Derin bir tencerede 4 su bardağı su, tuz ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine yıkanmış tavuk ilave edilir ve yaklaşık olarak 40-45 dakika kadar haşlanır. Haşlanan tavuklar süzgece alınır. Didikleme işleminin rahat yapılabilmesi için tavukların soğuması beklenir.
Tavuk suyunun içinde istenmeyen tavuk parçalarının ayıklanması için süzgeçten geçirilir ve yeni bir tencereye alınır. Ocağın üstüne alınan tavuk suyu kısık ateşte kaynatılır. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca içine tel şehriye ilave edilir. Tel şehriye yerine arpa şehriye ya da yıldız şehriye de kullanılabilir. Şehriyeler haşlanırken diğer malzemeler hazırlanır. Patates ve havucun kabukları soyulur ve yıkanır. Yıkandıktan sonra her ikisi de rendenin küçük tarafıyla rendelenir. Rendelenen patates ve havuçlar kaynayan şehriyelere ilave edilir. Son olarak soğuyan tavuklar tel tel didiklenir ve çorbaya ilave edilir. Tercihe göre tavuklar kesme tahtasında küçük kuşbaşı şeklinde kesilerek de çorbaya ilave edilebilir. Tavuk suyu eğer çorba malzemeleri için az gelirse kaynamış 1 bardak suda ilave edilebilir.

Çorba kaynamaya devam ederken ayrı bir yerde terbiyesi hazırlanır. Bunun için küçük bir kapta terbiye malzemeleri tel çırpıcı ile iyice çırpılır. Çorba suyundan bir miktar alınarak terbiye malzemelerine katılır. Daha sonra tel çırpıcı ile aralıksız olarak karıştırılırken terbiye yavaş yavaş çorbaya eklenir. Terbiye çorbaya eklenirken yumurtanın pişmemesi ve unların topaklanmaması gerekir. Aksi takdirde tüm çorbanın tadı değişir. Tüm malzemelerin birbirine özleşmesi için çorba yaklaşık 10-12 dakika kadar kaynatılır. Tavuk sulu şehriye çorbası kaynarken diğer bir yandan çorbanın üzeri için kıtır ekmek hazırlanır. Bunun için küp şeklinde doğranmış ekmekler pul biber ve nane kızdırılmış sıvı yağda kavrulur. Servis tabağına alınan tavuk suyu çorba üzerine bir tutam kıtır ekmek eklenerek sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
18.01.2024 23:40:13
Tavuk Sulu Şehriye Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Sulu Şehriye Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Sulu Şehriye Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024