Tavuk Yemekleri

Tavuk yemekleri, tavukla yapılan yemekler oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Farklı soslarla hazırlanan, sebzelerle zenginleştirilen bu yemekleri beğenmeyen yoktur. Her damak tadına hitap eden tavuk yemekleri özellikle ana yemek olarak servis edilebilir. Bu yemekler her kadının kurtarıcı olur. Ani gelen konuklara kısa sürede hazırlanabilir.
Çünkü tavuk ete nazaran daha kısa sürede pişer. Maliyeti de daha düşüktür. Bu yüzden herkesin bilmesi gereken, ustalaşacağı böyle tarifleri bilmesi gerekir. Şimdi sizlere birkaç tane tavuk yemeği tarifini paylaşmak istiyoruz. Hepinize kolay gelsin.

Sebzeli tavuk yemeği için gerekli malzemeler

  • 5 adet tavuk baget
  • 3 adet patates
  • 8-10 taze fasulye
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet olgun domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Sebzeli tavuk yemeği nasıl yapılır?


Yemeği yapacağınız tencerede ilk olarak zeytinyağıyla birlikte tavuk bagetler sotelenir. Ardından ince doğranmış soğan, biber, sarımsak ilave edilerek hafif kavrulur. Buna domates salçasını ve yemeklik doğranan domatesi ilave edin. Biraz kavrulunca içine sebzeleri doğrayıp atın. Belki çok az su ilavesi yapabilirsiniz. Normalde kısık ateşte domatesin suyuyla sebzeli tavuk yemeği rahatlıkla pişer. Bu arada tuzu ve karabiberi de ilave etmeyi unutmayın. Sebzeler ve tavuk pişince yanında pilavla birlikte sebzeli tavuk yemeğini ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Garnitürlü tavuk sarma yemeği için gerekli malzemeler

  • 4 adet ince dövülmüş tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı garnitür
  • Yeteri kadar tuz, kekik ve karabiber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sıvı yağ
Garnitürlü tavuk sarma yemeği nasıl yapılır?

Bu tavuk yemeği göğüs etini daha lezzetli şekilde yemenize yardımcı olacaktır. Beğeneceğinizi umuyoruz. Önce fırın tepsisine yağlı kâğıdı açın. Dövülmüş tavuk göğüslerini de üzerine açın. Bunları birleştirip birlikte sardığınızda rulo şeklinde olur. İsterseniz tek tek porsiyon şeklinde de sarabilirsiniz. Arasına koyacağınız garnitürü de ister hazır alabilir, isterseniz evde taze sebzelerle hazırlayabilir. Biz evde hazırlamanızı öneririz. Böyle istediğiniz lezzeti yakalayabilirsiniz. Garnitürden tavukların arasına koyarak sarın. Tutturmak içinde kürdan kullanabilirsiniz. Her birinin üzerine biraz sıvı yağ sürün ve baharatları serpin. Daha sonra tavukları yağlı kâğıtla sararak, 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ardından her birinin üzerine azar azar kaşar peyniri koyarak fırında kızartın. Garnitürlü tavuk sarma yemeğini dilimleyerek servis tabağına alın. Görselliğiyle iştahınızı kabartacak bu tarifi denemenizi öneririz.

Afiyet olsun.

Tavuklu patlıcan sarma yemeği için gerekli malzemeler
  • 500 gram tavuk göğüs eti
  • 5-6 adet kemer patlıcan
  • 5 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kızartma için sıvı yağ
Tavuklu patlıcanlı sarma yemeği nasıl yapılır?

İlk olarak patlıcanları alacalı soyun. Patlıcanları boyuna olacak şekilde dilimleyin. Bunları biraz tuzlu suyun içinde bekletin ve acısı çıksın. Daha sonra kurulayarak, kızgın yağda patlıcanları kızartın. Bunları kâğıt havlu açılan bir tabağın içine alın. Daha sonra kırmızı biberleri de közleyerek, kabuklarını ayıklayın. Biberlerde boyuna 2-3 parçaya kesilsin. Bu arada küp şeklinde doğradığınız tavuk göğsünü tereyağında kavurun. İçine biraz tuz ve karabiber ilave edin, lezzetlendirin. Şimdi tavuk yemeğini hazırlayalım. Patlıcan dilimini düz bir yere açın. Üstüne bir parça kırmızı biber dilimi yayın. Patlıcanın bir ucuna koyduğunuz tavukları aynı uçtan sarmaya başlayın. En son bir dilim domates koyarak, kürdanla patlıcanlı tavuk sarmayı tutturun. Tüm patlıcanları ve tavukları bu şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizin. İçine domates salçasını suyla incelterek dökün. Fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin. Tavuk yemekleri içine patlıcan yakışan bir sebzedir. Umarız beğenirsiniz.

Afiyet olsun.

Tavuk yemekleri bu şekilde farklı malzemelerle yapılabilir. Dilerseniz beşamel sos, körili sos gibi farklı lezzetleri de içine katabilirsiniz. Mantar, patates, patlıcan gibi sebzelerle zenginleştirebilirsiniz. Damak tadınız ve hayal dünyanız zaten sizi yönlendirecektir. Aklınıza bir tarif gelmese bile tavuğu ızgara yaparak severek tüketebilirsiniz.
24.01.2024 07:04:46
Tavuk Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Yemekleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Yemekleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024