Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası, Türk mutfağının başlıca yemeği olan ve her akşam sofralarımızdan hiç eksik etmediğiniz çorbalar, biz yetişkinlerin ve çocuklarımızın sağlığı ve iyi beslenmeleri için oldukça büyük öneme sahiptir. Birçok sağlık sorununa iyi gelen bir yemek çeşidi olan çorbalar genellikle ana yemekten önce tüketilir ya da bazı çorbalar o kadar lezzetli ve doyurucudur ki tek başına bir yemek olarak da tercih edilebilir.
İşte bu çorbaların başında terbiyeli tavuk çorbası gelir. Sindirim sistemi açısından oldukça faydalı olan terbiyeli tavuk çorbası, ramazan ayında kışın soğuk günlerinde ve her mevsim sıcacık içilip içimizi ısıtan muhteşem bir yemek çeşididir ve mutfağımızın baş tacıdır. Ayrıca tavuk gibi oldukça besleyici doyurucu ve sağlık açısından birçok faydası olan bir besin ile yapılan bu çorba, tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır. Her gün bugün acaba hangi çorbayı pişirsem düşüncesinde olan bayanlar, sizlere yardımcı olmak amacıyla oldukça değişik ve bir o kadarda lezzetli ve besleyici bir çorba olan terbiyeli tavuk çorbası tarifini paylaştım. Bu çorbanın tadına bayılacaksınız. Bu muhteşem çorbanın küçük büyük herkes tarafından severek yenileceğine emin olabilirsiniz. Ayrıca inanılmaz bir lezzete sahip olan bu çorba ile davet sofralarınızı da çeşitlendirebilirsiniz.

Terbiyeli tavuk çorbası için gerekli malzemeler

  • 300 gr tavuk göğsü ya da üç dört tane tavuk budu
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı
    tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Terbiyeli tavuk çorbası terbiyesi için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 2-3 diş sarımsak

Terbiyeli tavuk çorbası tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle düdüklü tencerenin içerisinde ya da bir tencerede tavuk göğsünün üzerine 6 su bardağı kadar su ilave edip haşlayın. Tavuklar etleri haşlandıktan sonra bir kabın içerisine alın. Çorba tencerenin içerisine sıvı yağı ile unu ilave edip un hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğumuz unun üzerine yavaş bir şekilde tavukları haşladığınız suyu sürekli tencereyi karıştırarak ekleyin ve çorbanızı kaynayana kadar devamlı karıştırın. Çorbanız kaynamaya başladığı zaman tel şehriyeleri çorbanın içerisine ilave edip ocağın altını kısık ayara getirin. Çorbanız kaynarken bu arada haşlanmış olan tavuk etlerini tel tel olacak şekilde didikledikten sonra çorbanın içerisine ekleyip pişirmeye devam edin. Daha sonra bir kâsenin içerisine yumurtanın sarısını, yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve limon suyunu ilave edip iyice çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın. Hazırlamış olduğumuz terbiyeyi yavaş bir şekilde kaynamakta olan çorbanızın üzerine ilave edin ve devamlı karıştırarak yaklaşık 5 dakika daha çorbanızı pişirin. Bu arada küçük bir tavaya biraz sıvı yağ ilave edip içerisine pul biber ve kekik de katıp hafif kavurun ve çorbanızı servis yaparken üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Terbiyeli tavuk çorbanız hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 03:25:33
Terbiyeli Tavuk Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Terbiyeli Tavuk Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Terbiyeli Tavuk Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024