Yalancı çerkez tavuğu yapımı için öncelikli olarak tavuk göğsü hazırlanır. Derin bir tencere içene alınan 1 litre su, biraz yağ ve biraz tuz ile iyice kaynatılır. Kaynamış su içerisine yıkanmış tavuk ilave edilir ve yaklaşık olarak 45 dakika kadar haşlanır. Haşlanan tavuklar süzülerek didikleme işleminin rahat yapılabilmesi için bir kenarda bekletilir.
Sarımsakların kabukları soyularak rendenin küçük tarafı ile rendelenir. Derin bir karıştırma kabında süzme yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz, zeytinyağı iyice çırpılır. Cevizler iri parçalar halinde doğranarak karıştırma kabına eklenir. Ardından soğuyan tavuklar da tel tel didiklenerek karıştırma kabına ilave edilir. Tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Hazırlanan yalancı çerkez tavuğunun servis yapılmadan önce soğuması ve dinlenmesi için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletilmesi gerekir. Küçük bir tavada sosu hazırlığı için sıvı yağ kızdırılır. Biber salçası kızdırılmış sıvı yağda iyice kavrulur. Biber salçası yerine tercihe göre domates salçası da kullanılabilir. Salça sevmeyenler sıvı yağda toz kırmızı biber de kızdırarak sos için aynı görüntüye ulaşabilirler. Yalancı çerkez tavuğu alınır ve hazırlanan sos üzerine gezdirilir. Son olarak üzerine kırılmış ceviz parçaları da serpilerek soğuk olarak sunum yapılır.
Afiyet olsun.