Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı tavuk göğsü, lezzetiyle damaklarda enfes bir tat bırakacak olan ve görselliğiyle de göze hitap edecek olan bir tatlı çeşididir. Özellikle yaz aylarında serinletici bir lezzet olma özelliğine sahip olan yalancı tavuk göğsü tatlısı yapımı ile de oldukça kolay ve pratik bir tatlı çeşididir. Kısa zaman içinde hiç vaktiniz almadan kolaylık ile hazırlayacağınız bu tarifin bir başka özelliği ise oldukça hafif bir tatlı türü olmasıdır.
Herkesin severek yiyeceği bu enfes lezzete sahip olan yalancı tavuk göğsü tatlısı sofranızı daha görselli ve daha enfes lezzetli bir hale getirecektir. Özellikle şekerli yiyeceklere düşkün olan çocuklar içinde gönül rahatlığı ile hazırlayıp onlara verebileceğiniz yalancı tavuk göğsü tatlısının yapılışını beraber inceleyelim;

Yalancı tavuk göğsü için gerekli olan malzemeleri

  • 1 litre süt,
  • 4 kahve fincanı un,
  • Yarım paket kadar margarin,
  • 1 paket şekerli vanilya,
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker,
  • Bir miktar tarçın ve Hindistan cevizi,

Yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır?


Öncelikle bir tencerenin içine margarini koyarak kısık ateş üzerinde, iyice erimeye başlayınca unu ekleyin ve yaklaşık olarak iki dakika kadar kısık ateşte kavurun. Ardında nişastayı da bu malzemenin içine koyarak bir süre pişirin ve un ve nişasta koyu bir hal alıncaya sürekli bir şekilde karıştırmaya devam edin. Daha sonra sütü yavaş yavaş içine aktarın, ancak burada en önemli olan olay sütü aktarırken diğer taraftan da hızlı ve devamlı bir şekilde karıştırmaktır.
Tüm sütü bu yöntemle aktardıktan sonra ocağın altını kısarak, yavaş yavaş karıştırın. Ardından şekeri de ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırın. Vanilyayı bu malzemelerin içine ekledikten sonra çırpma teliyle malzemeleri iyice çırpın ve koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocağın üzerinden indirin.

Muhallebi kıvamı alan bu tatlıyı ocağın üzerinden indirdikten sonra yaklaşık olarak beş dakika boyunca çırpma teliyle hızlı bir şekilde çırpın. Beyaz ve koyu bir hal alan yalancı tavuk göğsü tatlısını kare bir borcam içine dökerek buzdolabında bir gün boyunca dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi bittikten sonra tatlının üzerine tarçın ve isteğinize göre Hindistan cevizi dökerek süsleyin. Süsleme işlemini isteğinize göre Antep fıstığı, fındık ya da ceviz gibi ürünler ile süsleyip görselliğini arttırabilirsiniz. Kare halinde dilimleyerek servise hazır hale getireceğiniz yalancı tavuk göğsünün yapılış tarifi işte bu kadar basit ve pratiktir. Bu hafif olan yalancı tavuk göğsü tatlısını yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 00:16:47
Yalancı Tavuk Göğsü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yalancı Tavuk Göğsü Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yalancı Tavuk Göğsü"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024