- 1 çorba kasesi didiklenmiş tavuk eti
- 7.
8 su bardağı tavuk suyu
- Yarım su bardağı tel şehriye
- Yeteri kadar tuz
Terbiyesi için
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yoğurtlu tavuk çorbası nasıl yapılır?
Tavuk suyunu, orta büyüklükte bir tencereye ilave edip, ocağa alıyoruz. Tavuk suyu kaynayınca üzerine tel şehriyeyi atıp tuz ilave ediyoruz. Şehriyeler bir miktar yumuşayınca didiklenmiş tavuk etlerini ilave ediyoruz. Birkaç dakika kısık ateş de kaynatıyoruz.
Geniş bir kâsenin içerisine yoğurdumuzu alıyoruz. Üzerine yumurta sarısını ilave edip bir miktar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine çorbadan bir kepçe alıp, güzelce karıştırıyoruz. Ardından bir kepçe daha alıp yine yoğurt özleşinceye kadar karıştırıyoruz. En son üzerine unu ilave edip, undaki topaklanmalar yok oluncaya kadar karıştırıyoruz.
Hazırladığımız bu karışımı kaynamakta olan tencerenin üzerine ilave ediyoruz. 5 dakikada bu şekilde kaynatıp ocaktan alıyoruz. Sos tavasına tereyağını atıp bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra üzerine nane ve pul biberi ilave ediyoruz. Hazırladığımız bu sosu çorbamızın üzerine ilave edip, 5 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Çorbamız şehriyeli olduğu için çorba bekledikçe koyulaşacaktır. Şayet hemen servis etmeyecekseniz, koyulaştığında bir miktar su ilave edebilirsiniz.