Çıtır Tavuk Çıtır tavuk, çocukların çok sevdiği ve büyüklerin de dayanamadığı lezzetlerden biridir. Yapımında kullanılan mısır gevreği, belki sade yediğinizde bu kadar lezzetli gelmeyebilir. Ancak tavuğu mısır gevreği ile pişirdiğinizde mükemmel bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Çıtır tavuk hazırlamak size de eğlenceli gelecek. Kısa sürede hazırlayarak ikramınızı yapabilirsiniz. Tavuk, günümüzde en uygun fiyatlı protein kaynaklarından biri haline gelmiştir. Farklı pişirme metotları kullanarak, tavuğu daha zevkli tüketebilirsiniz. Çıtır tavuk hem atıştırmalık olarak tüketilebilir hem de garnitür olarak ikram edilebilir. Tercih size kalmış. Birlikte tarifimizi hemen hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Çıtır Tavuk için Gerekli Malzemeler
Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır? Çıtır tavuk için yağsız olduğundan tavuk göğsü kullanmanız gerekmektedir. Bunu jülyen şeklinde kalınca doğrayın. Tavuklar hazır olduğunda, çıtır tavuk kolayca hazırlanacaktır. Mısır gevreğini de elle iri parçalara bölün. Bir kaseye toz köri ve unu koyarak karıştırın. Başka bir kasede ise yumurtaları iyice çırpın. İçine az miktarda tuz da ekleyin. Malzemeler hazır olduktan sonra, tavaya bol miktarda sıvı yağ koyarak kızdırmaya başlayın. Doğranmış tavukları ilk önce çırptığınız yumurtaya, ardından unlu körili karışıma, en son olarak mısır gevreğine bulayın. Bunları kızgın yağın içinde kızartın. Servis tabağının içine kağıt havlu açarak, kızaran çıtır tavukları içine alın. Tavukların hepsini bu şekilde kızartın. Çıtır tavuk tarifini eğer kızartma şeklinde yapmak istemezseniz, aynı tarifi tavuk butlarıyla da yapabilirsiniz. Yine butları aynı malzemelerle kaplayarak, bunları fırın tepsisine sıralayın. Kızgın fırında pişmelerini sağlayın. Bu şekilde de ayrı bir lezzet hazırlamış olursunuz. Çıtır tavukla birlikte kızarmış patates ya da pilav ikram edebilirsiniz. Sevdiklerinizin beğeneceği çıtır tavuk tarifini yapmayı alışkanlık haline bile getirebilirsiniz. Afiyet olsun. |