Haşlanmış Tavuk Hazırlama Rehberi Tavuk eti, hemen hemen her mutfakta sıkça tüketilen bir protein kaynağıdır. Çoğumuz tavuk etini fırında ve bol baharatlı olarak hazırlarız, bu yöntem tavuğun oldukça lezzetli olmasını sağlar. Ancak bazıları haşlanmış tavuğu tercih eder ve içine patates de eklenirse haşlanmış tavuk çok lezzetli bir hal alır. Tavuğu nasıl yaparsak yapalım, dikkat etmemiz gereken önemli bir kural vardır: Tavuğun organik ve taze olması. Eğer organik tavuk bulamıyorsanız bile günlük taze gelen tavuklardan almanız önerilir. Taze olmasına güvendiğiniz marketlerden ya da kasaplardan satın almalısınız. Günümüzde birçok gıdanın üzerine çeşitli kimyasallar ekleniyor ve bu kimyasallar sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle gıda alırken güvenilir olmasına dikkat edilmelidir. Haşlanmış Tavuk Nasıl Yapılır? Tavuk haşlarken ilk olarak derisini alın ve tavuğu iyice yıkayın. Daha sonra tavuğu bir tencereye yerleştirin ve üzerine soğuk su ekleyin. Su, tavuğun üzerini tamamen kaplamalıdır. Ardından tencereyi ocağa alıp altını açın. Tavuk bir defa kaynadıktan sonra, ilk kaynayan suyunu dökün. Sonrasında yine tavuğun üzerini kaplayacak kadar ılık su ekleyin. Tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın. Eğer tavuğu normal bir tencerede haşlayacaksanız, yaklaşık bir saat içinde pişecektir. Tavuğu düdüklü tencerede haşlayacaksanız, on beş dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Haşlanmış Tavuğun Kullanımı Haşlanmış tavuk, piştikten sonra tencereden alınmalıdır. Haşlanan tavuğu çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Örneğin, haşladığınız tavuğun suyunu kullanarak güzel bir pilav yapabilir ve didiklenmiş tavuğu pilavın üzerine dökebilirsiniz. Bu yöntemle oldukça lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
Haşlanmış tavuk, sağlıklı ve lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenler için ideal bir seçenektir. Yukarıdaki adımları takip ederek, mükemmel haşlanmış tavuğu kolayca yapabilirsiniz. |