Izgara Tavuk Izgara tavuk, özellikle diyet yapanlar için en ideal yiyeceklerden biridir. Hem pratik hem hafif olması hem de protein bakımından çok zengin olması tercih edilmesindeki en önemli etkendir. Özellikle ramazan ayının gelmesiyle sofralardaki hafif ve doyurucu lezzetler içinde en ideal yemek seçimidir diyebiliriz. Izgara Tavuk Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Izgara Tavuk Nasıl Yapılır? Tavukları damak tadınıza göre çıtır çıtır olması için olabildiğince ince dilimleyiniz. Eğer çok çıtır çıtır sevmiyorsanız biraz kalın kesmeniz gerekir. Daha sonra geniş bir kabın içinde tavuklarla beraber tüm malzemeyi bir güzel karıştırın. Yarım saat ile 45 dakika arası dinlenmeye bırakın. Daha sonra kızgın tavada ya da mangalda tavuklar iyice kızarıncaya kadar pişirmeye bırakın. Arada eşit derecede kızarsın diye arkalı önlü çevirin. Yanında salata veya pilav ile nefis ızgara tavuğu servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Marinasyon Tavuk etinin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlamak için marinasyon süresini uzatabilirsiniz. En az 2 saat, tercihen bir gece boyunca buzdolabında dinlendirmek, baharatların ve yağın ete iyice nüfuz etmesini sağlar. Baharat Seçimi Izgara tavuk tarifinde kullanılan baharatlar isteğe göre değiştirilebilir. Örneğin, kimyon, zerdeçal veya hardal tozu ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Pişirme Yöntemleri Izgara tavuğu sadece tavada veya mangalda değil, fırında da pişirebilirsiniz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında, yağlı kâğıt serilmiş tepside yaklaşık 25-30 dakika pişirerek de mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Servis Önerileri Izgara tavuğu servis ederken yanına çeşitli garnitürler ekleyebilirsiniz. Izgara sebzeler, roka salatası veya buharda pişmiş brokoli gibi seçenekler sağlıklı ve lezzetli bir sunum sağlar. Izgara Tavuk ve Sağlık Izgara tavuk, yüksek protein içeriği ve düşük yağ oranı ile sağlıklı bir besin kaynağıdır. İçerdiği protein, kas yapısını korur ve onarır. Ayrıca, zeytinyağı ve baharatlar sayesinde antioksidan özellikler kazanır. Afiyet olsun! |