Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel

Tavuk şinitzel, genellikle dışarıda tüketilen ve inanılmaz lezzetli bir tavuk yemeğidir. Tavuk göğsünden yapılan bu yemek, hem yağsız göğüsten olması hem de galeta unu kullanılarak yapılması nedeniyle farklı bir damak tadı sunar. Evde pratik olarak hazırlanan yemeklerin başında gelen tavuk şinitzel, çocukların da severek yediği bir yemektir. Tavuk şinitzel, tavuk etinin diğer bölümlerinden de yapılabilen ve herkesin evde kolayca hazırlayabileceği bir yemek çeşididir.

Tavuk Şinitzelin Malzemeleri

  • 5 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber

Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır?

Tavuk şinitzel yapımına başlamadan önce, tavuk göğüs etlerini belirli bir kalınlıkta, parmak eninde parçalara ayırmalısınız. İsterseniz bütün olarak da kullanabilirsiniz. Her göğsü iki paralel parçaya ayırarak hem daha fazla hem de daha güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Tavuk etlerini önceden kaynattığınız su ile haşlayarak ya da doğrudan kızartarak hazırlayabilirsiniz.

Galeta unu ve unu geniş bir kaseye koyun. Başka bir kaseye baharatları ekleyin ve yumurtaları kırıp çatal yardımıyla özleşene kadar çırpın. Kızartma tavanıza sıvı yağ koyarak ocağa alın ve yağın ısınmasını bekleyin. Isınan yağa, tavuk parçalarını önce un karışımına, ardından yumurta karışımına bulayarak koyun. Çift taraflı olarak kızartın ve piştiğinde çıkarın. Her parça için bu işlemi tekrarlayın.

Tavuk şinitzeli tabaklara yerleştirirken kızarttığınız patatesleri ve limonu yanına süs olarak ekleyebilir ve üzerine maydanozla süsleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, eritilmiş tereyağı da yanında sunulabilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Tavuk şinitzel, malzemeleri ve yapılışı kısa ve öz olmasına rağmen çok gösterişli bir yemektir. Piştikten sonra kuru gibi gelme olasılığına karşı, yanına mutlaka domates salatası veya çoban salata yapabilirsiniz. Ayrıca, tavuk şinitzeli farklı soslarla servis ederek lezzetini artırabilirsiniz. Örneğin, barbekü sosu, ranch sos veya hardal sosu gibi soslarla servis edebilirsiniz. Taze limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek sunumunuzu daha çekici hale getirebilirsiniz. Yanında pilav veya makarna ile de servis yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri

Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fizan Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Fizan Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri