Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında tavuk güveç, birçok evde sıklıkla yapılan lezzetli bir yemek çeşididir. Tavuk, kendisi başlı başına tüm aile bireylerinin tükettiği popüler bir gıda olduğundan, birçok yemek çeşidiyle karşımıza çıkar. Fırında tavuk güveç, kendine has lezzeti ve görsel doygunluğuyla sofralarımızı süsleyen bir yemektir.

Fırında Tavuk Güveç İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı tavuk (isteğe bağlı olarak tavuk göğsü tercih edilebilir)
  • 2 adet domates
  • 1 baş soğan
  • 250 gram mantar
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 adet yeşil ve kırmızı biber
  • 1 adet patates
  • 1 kase nohut (tercihe bağlı)
  • 3 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Baharatlar (tuz, nane, pul biber, karabiber, kekik)
  • Kaşar peyniri ve tereyağı (üzeri için)

Fırında Tavuk Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle, bir tava yardımıyla doğranmış soğan ve sarımsaklar az miktarda yağda pişirilir. Daha sonra doğranmış biberler de eklenerek pişirilmeye devam edilir. Sırasıyla biber salçası eklenir ve biraz su ilave edilerek salçanın erimesi sağlanır. Ardından doğranmış domates ve mantarlar eklenip ocakta pişirilir.

Hazırlanan harç, güveç kabına dökülerek üzerine tavuk kuşbaşılar eklenir. Baharatlar ilave edilerek tatlandırılır. Hazırlanan güvecin görsel olarak da çekici olması için uzun dilimlenmiş kaşar peynirleri en üste yerleştirilir. Son olarak, eritilmiş tereyağı üzerine gezdirilir ve güveç fırına sürülür. Fırında yaklaşık on dakika pişirilen tavuk güveç, piştikten sonra servise hazırdır.

Buradaki en önemli unsur, yemeğin yemek saatine yakın bir zamanda hazırlanmasıdır. Çünkü güveç, sıcak tüketildiğinde lezzeti ve görselliği en üst düzeye ulaşan bir yemektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ülkümen

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Patates eklemeden de yapabilir miyim? Malzemelerden birini çıkardığımda lezzet değişir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Evet Ülkümen, patates eklemeden de tarifi yapabilirsin. Ancak patatesin kattığı dokuyu ve lezzeti dikkate aldığımızda, tadında bir miktar değişiklik olabilir. Patatesin yerini dolduracak başka bir sebze ekleyerek dengeyi sağlayabilirsin. Örneğin, havuç veya karnabahar gibi sebzeler kullanabilirsin. Deneyip sonuçları paylaşmanı bekliyorum!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Sultan Tavuğu Türleri ve Özellikleri