Fırında tavuk güveç, birçok evde sıklıkla yapılan lezzetli bir yemek çeşididir. Tavuk, kendisi başlı başına tüm aile bireylerinin tükettiği popüler bir gıda olduğundan, birçok yemek çeşidiyle karşımıza çıkar. Fırında tavuk güveç, kendine has lezzeti ve görsel doygunluğuyla sofralarımızı süsleyen bir yemektir. Fırında Tavuk Güveç İçin Malzemeler
Fırında Tavuk Güveç Nasıl Yapılır?Öncelikle, bir tava yardımıyla doğranmış soğan ve sarımsaklar az miktarda yağda pişirilir. Daha sonra doğranmış biberler de eklenerek pişirilmeye devam edilir. Sırasıyla biber salçası eklenir ve biraz su ilave edilerek salçanın erimesi sağlanır. Ardından doğranmış domates ve mantarlar eklenip ocakta pişirilir. Hazırlanan harç, güveç kabına dökülerek üzerine tavuk kuşbaşılar eklenir. Baharatlar ilave edilerek tatlandırılır. Hazırlanan güvecin görsel olarak da çekici olması için uzun dilimlenmiş kaşar peynirleri en üste yerleştirilir. Son olarak, eritilmiş tereyağı üzerine gezdirilir ve güveç fırına sürülür. Fırında yaklaşık on dakika pişirilen tavuk güveç, piştikten sonra servise hazırdır. Buradaki en önemli unsur, yemeğin yemek saatine yakın bir zamanda hazırlanmasıdır. Çünkü güveç, sıcak tüketildiğinde lezzeti ve görselliği en üst düzeye ulaşan bir yemektir. Afiyet olsun. |
Patates eklemeden de yapabilir miyim? Malzemelerden birini çıkardığımda lezzet değişir mi?
Cevap yazEvet Ülkümen, patates eklemeden de tarifi yapabilirsin. Ancak patatesin kattığı dokuyu ve lezzeti dikkate aldığımızda, tadında bir miktar değişiklik olabilir. Patatesin yerini dolduracak başka bir sebze ekleyerek dengeyi sağlayabilirsin. Örneğin, havuç veya karnabahar gibi sebzeler kullanabilirsin. Deneyip sonuçları paylaşmanı bekliyorum!