Tavuk Haşlama Tavuk haşlama, oldukça hafif ve sindirimi kolay bir yemektir. Özellikle kış aylarında hastalandığınızda şifa niyetine tüketebilirsiniz. Bilindiği üzere, tavuk suyuna çorba doktorlar tarafından bile tavsiye edilmektedir. Bu nedenle, "Tavukla ne pişireyim?" diye düşünmeyin. Eğer diğer malzemeleriniz hazırsa, tavuk haşlama pişirmenizi öneririz. İster tavuk göğüs etiyle, ister bagetle, isterseniz de tavuk butla bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Bu tarifte tavuk baget kullanılmıştır, ancak siz dilediğiniz tavuk etiyle bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Hiç vakit kaybetmeden, tavuk haşlama tarifini birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin. Tavuk Haşlama İçin Gerekli Malzemeler
Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuk bagetleri yıkayarak tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve biraz tuz ekleyerek bagetleri pişirmeye başlayın. Tavuklar yumuşayınca doğramış olduğunuz patatesleri ve halka şeklinde dilimlediğiniz havuçları tencereye ilave edin. Kısa bir süre sonra arpa şehriyeleri de ekleyin. Tüm malzemeler bu şekilde pişmeye devam etsin. En son sıvı yağı kızdırarak tencereye dökün. Birkaç taşım kaynadıktan sonra tavuk haşlama pişmiş demektir. Sıcak olarak tabaklara alarak, yanında limon dilimleriyle servis yapabilirsiniz. Evde nezle ya da grip olmuş biri olduğunda, mutlaka bu yemeği yapmanızı tavsiye ederiz. Mide sorunları olanlar da tereddüt etmeden tavuk haşlama tüketmelidir. Gerçekten faydalı olmaktadır. Sıcak sıcak tavuk haşlamayı biraz limon suyu ilave ederek tüketmenizi öneririz. Afiyet olsun. |
Atıl
24 Temmuz 2024 ÇarşambaTavuk haşlama gerçekten mucizevi bir yemek mi? Benim mide rahatsızlıklarım var ve doktorum hafif yemekler tüketmemi önerdi. Bu tarif mideye iyi gelir mi?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Atıl, tavuk haşlama genel olarak mide rahatsızlıkları olanlar için çok uygun bir seçenektir. Tavuk eti, protein açısından zengin ve yağ oranı düşük bir besindir. Ayrıca haşlama yöntemiyle pişirildiğinde ekstra yağ eklenmediği için daha hafif ve sindirimi kolay olur. Sebzelerle birlikte pişirildiğinde ise hem lezzetli hem de besleyici olur. Tüm bu özellikleriyle mideye ağır gelmez ve rahatsızlık yaratmaz. Tabi ki her bireyin durumuna göre farklılık gösterebilir, bu nedenle doktorunuzun önerilerine uyarak tüketmenizde fayda var. Afiyet olsun!